ONSLOW AVENUE

Type:           Residential
Status:         Completed - 2018

Value:          200k
Works:        Extension and interior 
remodelling

The transformation of a tired Edwardian townhouse into a home fit for modern family living. The existing house had three unconnected ground floor reception rooms, a toilet block located on the rear, occupying the best space and restricting daylight and views onto the garden.
 
We proposed a set of adaptions to the layout to give better flow through the spaces and tackle the daylight issue. A fully glazed side extension was added to allow the three rooms to be linked together, giving the open plan space a dual aspect. The toilet was relocated to make way for a set of open-corner bi fold doors. The kitchen was moved towards the garden with a breakfast bar looking onto it. The kitchen was given dramatic height by removing the existing flat ceiling and opening-up to expose the original pitched roof form. A ridge skylight was added to illuminate the high-level space and flood the kitchen with light.
 
The material palette is restrained with white-oiled engineered timber flooring, white quartz worktops and grey-matt lacquered kitchen units, all contributing to a sense of lightness and space. The open plan dining area is given its own character with the client’s impressive collection of ceramics and ornaments, displayed in bespoke illuminated joinery.

Press

Featured in Grand Designs Magazine Special Edition 07 (2019)